1. BeLife Werkt
  2. Nieuws BeLife

  Nieuws

  Lees hier onze laatste nieuwsberichten


  Eten op z’n Japans

  Eten tot je vol zit of daar voorbij. Het is voor veel mensen verleidelijk om een extra keer op te scheppen. Vaak weet je dat het eigenlijk niet nodig is, maar het is zo lekker. Voor je het weet sluipt het erin en is het een dagelijkse gewoonte. De 80-20 regel uit Okinawa, Japan, kan hierbij helpen. Mensen afkomstig van dit Japanse eiland zeggen voordat ze gaan eten “Harra Hachi Bu”. Ook wel: eet tot dat je maag voor 80% vol zit. Een treffende uitspraak in een wereld waar veel mensen zich overeten en te kampen krijgen met hart- en vaatziekten, diabetes en/of overgewicht.

  Staat jouw werkplek nog wel goed ingesteld?

  Inmiddels werken 5,1 miljoen Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar ten minste twee dagen per week vanuit hun eigen huis (CBS, 2024). Het is meer dan ooit van belang om ervoor te zorgen dat je werkplek goed is ingesteld om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Waarom slaap zo belangrijk is voor je gezondheid

  We hebben slaap nodig. Het is een vereiste om het lichaam en de geest te laten herstellen. Wat kun je zelf doen, of laten, om beter te slapen?

  Tel niet de dagen maar laat de dagen tellen

  Blog door Suzanne van der Heiden (Psycholoog Arbeid & Gezondheid)

  Webinar - Vergroot je mentale flexibiliteit

  Mentale flexibiliteit is een vaardigheid om je denkpatronen en overtuigingen aan te passen en te veranderen wanneer dat nodig is. Het stelt je in staat om effectief om te gaan met veranderingen, uitdagingen en onzekerheid. Wat kun je zelf doen om je mentale flexibiliteit te vergroten? En hoe kun je jouw medewerkers hierin ondersteunen?